Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Hässleholms utställningen !

Av Anna - 17 maj 2009 22:31

Sådan tur att det var utställning i Skåne, när vi äntligen kommit hit för att fira husses dag !

Något vimmelkantiga efter endast tre timmars sömn och utan frukost -  åkte vi iväg till utställningen i Hässleholm tio mil från där vi nu skall tillbringa en veckas semester.

Malin, kennel Rashikas var redan på plats med Tarzan ( Py`s Hestia ) och hennes nya vackra korpsvarta Py`s Lemetto ( Lotto ) och hon hade det jag behövde mest av allt för att kunna fungera någorlunda normalt - kaffe ! Kyligt var det ( vi som tänkte att det alltid är varmt i Skåne ) och Dino och Dorinda och alla andra Italienare som var där önskade nog sig mest av allt en varm filt och sköna sängar istället. Plötsligt blev det dags för Italienare som dömdes av Arne Foss fra Norge. Först var det dags för Dino och han skötte sig faktiskt utmärkt ( för att vara han i en utställningsring ;-)  . Bordet var han först skeptisk mot och ville även prova om det fungerade att leka papegoja när domaren skulle gå igenom honom, men ganska snart så slappnade han någorlunda av iallafall ! Det var två till hanar i hans klass - men Dino fick ett vackert rött band samt ett gult och blev placerad trea i klassen ! GRATTIS till Jack ( Skogsvilles kennel ) som blev etta och Eros ( ? ), ( Dervisch kennel ) som placerades som tvåa, och därefter Dino ! Domaren sade på slutet att han tyckte mycket om Dinos "modell", men att vädret påverkade honom för mycket idag ... spelar ingen roll vad, glad och nöjd blev jag ändå över att han faktiskt lät sig bedömas efter bara några få protester denna gång !

Kritiken löd så här :  "Bra helhet. Maskulint huvud med bra längd. Välplacerade öron. Glimtvis mycket bra överlinje. Typiskt bakställ. Rör sig ganska bra men gillar inte vädret. Bra päls. Behöver lite mera bordsträning." 

Dorinda blev ensam i sin klass och hade tydligen sett Dino på bordet och gjorde då likadant som han till min förvåning, men slutade sedan som tur var. Hon hade mycket att kolla på både i och utanför ringen så det var först när domaren skrivit klart sin bedömning som hon kunde koncentrera sig på mig istället ... Hon fick ett blått band men det är en vacker blå färg ;-) och hittills har hon aldrig fått det tidigare så det blir snyggt till samlingen !

Hennes kritik löd : "Ännu i stark utveckling. Bra huvudform. Fina ögon. Välburna öron. Ok hals. Fronten i utveckling. Lovande överlinje. Ganska bra rörelser. För mkt. vitt i bröstet. Bra päls. Behöver mera bordsträning. Har en bra ram att växa in i."

Jag är nöjd och hundarna var ännu mer nöjda efteråt då de fick leka med Tarzan och Lotto, bli klappade och beundrade av åskådare för att sedan kypa ner i buren igen !

Många trevliga människor träffade vi som vanligt på !  Malin förståss, Therese från Skogsville, Vonne från Lovelys och några blivande Italienska Vinthundsägare ! Tack för en trevlig dag  och GRATTIS till er alla !

Foton tog jag, men eftersom vi bara har med en pytteliten dator så kan jag inte föra in några bilder ännu - men när vi är hemma igen kommer det nog hagla in foton  :-)) !


Nu skall jag gå och lägga mig - suupertrött !

//  Anna

 
 
Ingen bild

Emilia

25 maj 2009 18:05

Grattis till fina resultat! Vad roligt att Dino blivit modigare!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 24 augusti 2009 22:42

Jo, vi har gjort det igen ... flyttat ! Jag vet, det var inte länge sen och jag vet att man kan tycka att jag borde väl bestämma mig någon gång ... och nu har jag gjort det !   Anledningen och mer därtill hittar ni på  Olga da Polga Doggblogg   adr...

Av Anna - 23 augusti 2009 15:14

På uppmaning av äldsta dottern, har jag nu bytt enkätundersökning ! Jag har tyckt att det varit väldigt intressant att se vad det är för olika hundraser som "besökt" min blogg - så det var lite mot min vilja att byta och ni som röstade blev fler den ...

Av Anna - 21 augusti 2009 16:54

Jag tycker att Dorinda är så väldigt lik sin vackra mor MultiCH.Py`s Pelopia på denna bild ... men det kanske bara är jag ;-)     ...

Av Anna - 19 augusti 2009 11:40

-"Hallå, jag försöker faktiskt vila lite här ! Ta bort dem matte !"   - "Så där ja, äntligen lite lugn och ro." ...

Av Anna - 19 augusti 2009 11:36

 Plötsligt dyker de upp - dessa små Italienaransikten ! Likt en gök i ett gökur, eller som Piff och Puff ! ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se