Alla inlägg under maj 2009

Av Anna - 28 maj 2009 19:58

Nu har jag iallafall kommit igång med bloggen igen - sköönt ... och mer kommer !

Men nu är det dags för kvällsbestyr ;-)

Av Anna - 28 maj 2009 19:49

Michael och hundarnaMichael, Dino&Dorinda

På väg hem igen längs den gamla banvallen. Här står Dorinda på den föredetta perrongen där min farfar var stins ...

på den gamla banvallen


Äntligen hemma ... Vi ville fortfarande vara ute - det var så ljust och varmt trots att det var kväll här i Skåne, men småhundarna nöjde sig med att titta på genom fönstret.

i fönstret


fönstertittare

Av Anna - 28 maj 2009 19:25

En tur till Krapperup slott med helt fantastiska blommande rododendron samt guldfiskar som simmat där sedan jag var barn !

Dino och guldfiskar

 Dino är modig och tänker kanske prova lyckan :-))

mera guldfiskar

Men, varför får de där brödbitarna och inte vi ?

och ännu fler !


Dorinda däremot blev inte förtjust utan tvärstoppade med alla fyra tassarna ! Det är nog nästan första gången jag sett henne rädd ! Vi hade köpt en sele på utställningen men den kunde hon helt plötsligt kliva ur, bara genom att backa helt enkelt  ...

"vad som helst, men inte bada bland de där" !

skeptisk DorindaAv Anna - 28 maj 2009 19:05

Goda tårtor smaskade vi i oss ... dessa är från födelsedagsfikat hos "Flickorna Lundgren på Skäret"

50 - årsgodsaker


Vi alla har nog gått upp ett par kilon efter denna resa ... för guuud vilka goda bakverk och charmiga konditorier ni har där nere i Skåne ! Alla utom Dorinda som istället fått en midja efter dessa dagar. Jag börjar misstänka att det är den obligatoriska provsmakningen till frukost av katternas härligt smaskiga kattmat som är anledningen till att hon även kan kallas för "trinda Dorinda"  . För katterna fick ju vara hemma med hela huset för sig själva ( och maten ) tillsammans med marsvinen och kaninen ( och grannsusann som gav dem mat ) .

Nåväl på vägen till tårtorna tvärstannar vi bilen mitt på vägen - för vad är det vi ser ? Jo en liten Italiensk Vinthundsvalp som är ute och går ! Ojoj, här i Norrtälje är det bara Dino och Dorinda och så ser vi helt plötsligt denna ljuvligt näpna lilla varelse ! Vi kastar oss ut ur bilen allesammans till ägarnas stora förvåning och gosar och beundrar och förklarar att vi aldrig träffat på nån annan med Italienare så här huxflux !  Utom på utställningar naturligtvis. Vi tappade bort Tyras nyinköpta basker i ivern, men vad gör det, när vi fick minnas och återigen längta efter småvalpstiden  ;-) Lovelys Tosca

Av Anna - 28 maj 2009 19:02

Dorinda vid stranden


På sandstranden !

Som om vi vore utomlands ... Kullaberg skymtar i bakgrunden.

Av Anna - 28 maj 2009 17:13

Vi kom fram på kvällen, med denna vackra vy utanför vår dörr


Morgonen efter var det dags för utställningen i Hässleholm ... Där träffade vi Dorindas halvsyster Py`s Electra son - Py`s Lemetto. En svart sirlig skönhet som är uppfödd av Micke och ägs av Malin. Han vann förresten sitt första cert helgen därpå i Bosjökloster ! Py`s Lemetto

samt Dinos halvsyster Py`s Hestia a`la Tarzan !Py`s Hestia

Tyvärr hann jag inte fota fler Ittisar ... men det var så kul att se dem alla ! Och ingen endaste Sloughi så långt ögat kunde nå ...


Vimmelkantiga, åter i huset, hittade hundarna snabbt en favoritplats - där man både kunde sola och hålla utkik över havet och fäladen !

solbord


bordssolsställningAv Anna - 27 maj 2009 18:50

Nu har jag fört in bilderna i datorn från min lilla mobiltelefon. Gissa hur många det var ? 

 758 stycken foton på 10 dagar !!!

Att mobilen höll, och att datorn håller får vi väl bara hoppas ! Vilken tur den fått lite välbehövlig semester den med ;-).

Av dessa var det 400 foton på barnen, 300 på hundarna, 50 på landskapet och 8 på Michael och mig !

Nu gäller det ju att bara välja några av dessa hundbilder - för herregud inte är det väl så kul för er att få se 300 bilder på Dino och Dorinda i ett svep ;-)

men för er som liksom jag, älskar Italienska Vinthundar kan det väl aldrig bli för många ...

 Tyvärr har ju inte Elsa och Balto kunnat fotografera sig själva eller föra dagbok under sin härliga pensionatvistelse hos Olofssons Djurcenter. Men av allt att döma har de haft stimulerande, inspirerande, lugna och sköna dagar där. Helt coola som om de aldrig varit borta mötte vi dem, men ooo vilken glädje ! Och så stora de såg ut plötsligt efter att vi endast tillbringat en tid med minivarianter ! Dagarna på pensionatet fylldes med härliga skogspromenader, springande i enorma sandhögar, bad om vädret tillåter och viljan finns, fri tillgång till tuggben, mat på bestämda tider, eget krypin såklart med väggar så de slipper bli störda av de andra pensionatgästerna. Egna rastgårdar med grävmöjligheter, godisletning, träd och stenar att klättra på eller spana och sola. Bilder från pensionatet finns på deras hemsida !

Nu återstår det stora jobbet att bestämma vilka bilder ni skall få se -:-))

Av Anna - 26 maj 2009 15:41

Idag fyller ELSA 4 ÅR !!!  GRATTIS och HURRA !!!

Miljoner kramar till Elsas och Baltos uppfödare i Norge kennel Ain Zafir - för min underbara älskade fascinerande Elsa ! Jag har henne såå kär !

 Grattis också till hennes 5 syskon !


Nu är vi åter hemma efter vår underbara Skånevistelse ... Massor av bilder och händelser väntar på att föras in här i Doggbloggen och på hemsidan, men datorn har varit på ett hälsohem under vår semester och väntas åter till kvällen ... och på denna lilla miniminidator ryms inte mycket,  så ni får vänta ännu ett litet tag till ... Kram//Anna

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se