Alla inlägg under maj 2009

Av Anna - 17 maj 2009 22:31

Sådan tur att det var utställning i Skåne, när vi äntligen kommit hit för att fira husses dag !

Något vimmelkantiga efter endast tre timmars sömn och utan frukost -  åkte vi iväg till utställningen i Hässleholm tio mil från där vi nu skall tillbringa en veckas semester.

Malin, kennel Rashikas var redan på plats med Tarzan ( Py`s Hestia ) och hennes nya vackra korpsvarta Py`s Lemetto ( Lotto ) och hon hade det jag behövde mest av allt för att kunna fungera någorlunda normalt - kaffe ! Kyligt var det ( vi som tänkte att det alltid är varmt i Skåne ) och Dino och Dorinda och alla andra Italienare som var där önskade nog sig mest av allt en varm filt och sköna sängar istället. Plötsligt blev det dags för Italienare som dömdes av Arne Foss fra Norge. Först var det dags för Dino och han skötte sig faktiskt utmärkt ( för att vara han i en utställningsring ;-)  . Bordet var han först skeptisk mot och ville även prova om det fungerade att leka papegoja när domaren skulle gå igenom honom, men ganska snart så slappnade han någorlunda av iallafall ! Det var två till hanar i hans klass - men Dino fick ett vackert rött band samt ett gult och blev placerad trea i klassen ! GRATTIS till Jack ( Skogsvilles kennel ) som blev etta och Eros ( ? ), ( Dervisch kennel ) som placerades som tvåa, och därefter Dino ! Domaren sade på slutet att han tyckte mycket om Dinos "modell", men att vädret påverkade honom för mycket idag ... spelar ingen roll vad, glad och nöjd blev jag ändå över att han faktiskt lät sig bedömas efter bara några få protester denna gång !

Kritiken löd så här :  "Bra helhet. Maskulint huvud med bra längd. Välplacerade öron. Glimtvis mycket bra överlinje. Typiskt bakställ. Rör sig ganska bra men gillar inte vädret. Bra päls. Behöver lite mera bordsträning." 

Dorinda blev ensam i sin klass och hade tydligen sett Dino på bordet och gjorde då likadant som han till min förvåning, men slutade sedan som tur var. Hon hade mycket att kolla på både i och utanför ringen så det var först när domaren skrivit klart sin bedömning som hon kunde koncentrera sig på mig istället ... Hon fick ett blått band men det är en vacker blå färg ;-) och hittills har hon aldrig fått det tidigare så det blir snyggt till samlingen !

Hennes kritik löd : "Ännu i stark utveckling. Bra huvudform. Fina ögon. Välburna öron. Ok hals. Fronten i utveckling. Lovande överlinje. Ganska bra rörelser. För mkt. vitt i bröstet. Bra päls. Behöver mera bordsträning. Har en bra ram att växa in i."

Jag är nöjd och hundarna var ännu mer nöjda efteråt då de fick leka med Tarzan och Lotto, bli klappade och beundrade av åskådare för att sedan kypa ner i buren igen !

Många trevliga människor träffade vi som vanligt på !  Malin förståss, Therese från Skogsville, Vonne från Lovelys och några blivande Italienska Vinthundsägare ! Tack för en trevlig dag  och GRATTIS till er alla !

Foton tog jag, men eftersom vi bara har med en pytteliten dator så kan jag inte föra in några bilder ännu - men när vi är hemma igen kommer det nog hagla in foton  :-)) !


Nu skall jag gå och lägga mig - suupertrött !

//  Anna

Av Anna - 17 maj 2009 22:15

17 maj 2009 - hussen fyller 50 och har blivit ordentligt firad i gott sällskap med Norge och norrmännen som ju även Elsa och Balto kan räkna sig till ( litegrann iallafall ) ! Kjempegrattis till Line i Norge kennel Ain Zafir på dagen och grattis till vinsten i melodifestivalen !

 Hurra hurra hurra hurraaaa !

Av Anna - 12 maj 2009 17:14

Det börjar närma sig tills vi åker ner till Skåne ! Bara tre dagar kvar nu ju !


Idag har hundarna fått påfyllnad av alla möjliga vaccinationer. Alla, utom Dino - till hans stora lycka behöver han inte vaccinera sig förrän i juli ;-)


Elsa har också lyckats få öroninflammation ! Stackars lillgumma ! Hon har varit lite brunkletig förra veckan och det har inte gått över efter att jag gjort rent det. Det andra har varit skärt som ett valpöra, vilket deras öron alltid brukar vara. Jag behöver sällan göra rent öronen på dem förutom bara för "syns skull" inför utställningar !

Så nu måste hon få örondroppar i tio dagar ...


Nummerlapparna till Dino och Dorinda har kommit. 17 Italienare anmälda ! Kul, undra vilka ni är ? Två av er vet jag  - Malins små älsklingar kommer ju, men annars har jag nollkoll :-))

Det gäller ju att jag kommer ihåg att packa ner stamtavlor, nummerlappar, vaccbevis och utställningskoppel bland alla födelsedagspresenter ( både Michael och Signe kommer ju vara "ett år äldre" när vi är hemma igen) , kläder, lakan medmera medmera medmera ... Och innan vi åker måste jag städa, byta marsvinsburen, kaninburen, köpa kattmat, packa ner allt jag måste komma ihåg, vattna blommor, berätta för grannen som skall ta hand om vårt zoo ( hon jobbar på djuraffären på dagarna så då passar det ju bra att hon fortsätter hos oss också ;-) ... nån som kommer på nåt mer ?

Jo just ja, sen allt som Elsa och Balto behöver ha med sig till pensionatet också ! Bäst att börja med något redan nu iallafall ...

Av Anna - 10 maj 2009 15:03

leka


lek2


Hur gick det här till ?

leka3


leka4


lek5


leka6


lek7


lek8


Elsa skrattar

leka9


Dino tar en liten paus 

lek10


Dorinda skrattar inte

11lek


leka12

 Lägg märke till Dorindas lilla tungspets !

leka13


leka14


leka15


16lekar

Av Anna - 7 maj 2009 20:40

Kanske det var  lite orättvist att likna Elsa vid en fjällko  ;-) ... så här kommer några foton på henne, där liknelsen kanske inte är fullt så påtaglig ... eller ...? :-))

fina Elsa


Ain Zafir Aalin

Av Anna - 6 maj 2009 12:58

kan vankas när husse skramlar med sin tallrik ...

husse skär på tallriken

Jag är mest förtjust i fisk och grönsaker,  men husse är - liksom hundarna- en "inbiten" köttätare, så när han äter är det alltid en liten fest ! Visst tycker de även om fisk och grönsaker, men det doftar tydligen inte fullt lika gott... men Dorinda har faktiskt vid vissa tillfällen valt att äta röd paprika istället för korv - så visst finns det hopp ;-) !

får vi smaka ?


husse tycker om kött - hundarna med !


Av Anna - 5 maj 2009 18:11

I morse regn, hagel och gräsätande ... på eftermiddagen solsken och vitsippor !ur Sound of Music ?


På något vis påminner den här bilden mig om filmen "Sound of Music".

Jag tillhör inte dem som sett den flera flera gånger, utan det var då - när jag var liten som jag såg den senast. Men bilden av "höga alper", grönt gräs och blå himmel fick mig plötsligt att tänka på den...

Julie Andrews ( hette hon väl ? ) får här symboliseras av Tyra ... och Elsa ...hm... ja kanske en fjällko eller något av de många barnen ... eller fanns det någon hund med i filmen, tro ?


kan det vara ur filmen, tro ?

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se