Direktlänk till inlägg 31 juli 2009

En gång vinthund - alltid vinthund

Av Anna - 31 juli 2009 15:33

Igår fick vi trevligt besök av en mycket rar och intresserad "eventuelltblivandevinthundsägare" ! Dino och Dorinda visade sig från sin bästa sida ... eller faktiskt den enda sida de har ! Älskliga, milda, pussiga och soldyrkande välkomnade de vår gäst. Även Elsa och Balto tog emot  med artighet och värdighet - även om det i huvudsak var Italienska Vinthundar som stod i centrum denna gång ... Men vem vet ;-) ? 


En fråga kunde jag nog inte riktigt formulera ett bra svar på, känner jag så här i efterhand;


"Vad är det som gör att om du en gång levt med en vinthund - alltid vill leva med vinthund " ( väldigt ofta iallafall )  ?

"Vad är det som gör att man inte kan få nog av Vinthundar" ?


Inte kan det väl bara vara för att de är fantastiskt vackra, oerhört fascinerande djur med ett behagligt temperament, älskliga, inkännande  milda, väna varelser med oändlig livslust och energi, samtidigt som de även kan njuta av att ibland inte göra någonting annat än att ligga och slappa i soffan en dålig dag  ... eller ja, det är kanske inte så bara ... eller ?


Vad tycker ni som läser detta ?

Varför är det  "en gång vinthund - alltid vinthund" ?


 
 
Michelle

Michelle

31 juli 2009 23:09

Varför vilja ha en "vanlig" hund igen efter en vintis? Skämt åsido.

Jag kommer alltid ha minst en vinthund hemma men nu har ju även Cirnecon smugit in i mitt hjärta men de är så lika så det gör ingen skillnad. Cirnecon kräver ngt mer arbete än italiernarna dock men i övrigt mkt lika.

Det är svårt att sätta fingret sådär direkt men de är otroligt behagliga att leva med, kan ta en latdag eller två utan problem men funkar även med fullt ös eller medium. De är inte stökiga inne, lätta att ha med, funkar överallt. Därtill är de ju så vackra som de bara kan vara.

Men sedan passar de inte alla och folk brukar märka fort om det är sort för dem eller ej.

http://www.nattsmygarn.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna - 24 augusti 2009 22:42

Jo, vi har gjort det igen ... flyttat ! Jag vet, det var inte länge sen och jag vet att man kan tycka att jag borde väl bestämma mig någon gång ... och nu har jag gjort det !   Anledningen och mer därtill hittar ni på  Olga da Polga Doggblogg   adr...

Av Anna - 23 augusti 2009 15:14

På uppmaning av äldsta dottern, har jag nu bytt enkätundersökning ! Jag har tyckt att det varit väldigt intressant att se vad det är för olika hundraser som "besökt" min blogg - så det var lite mot min vilja att byta och ni som röstade blev fler den ...

Av Anna - 21 augusti 2009 16:54

Jag tycker att Dorinda är så väldigt lik sin vackra mor MultiCH.Py`s Pelopia på denna bild ... men det kanske bara är jag ;-)     ...

Av Anna - 19 augusti 2009 11:40

-"Hallå, jag försöker faktiskt vila lite här ! Ta bort dem matte !"   - "Så där ja, äntligen lite lugn och ro." ...

Av Anna - 19 augusti 2009 11:36

 Plötsligt dyker de upp - dessa små Italienaransikten ! Likt en gök i ett gökur, eller som Piff och Puff ! ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se