Alla inlägg under juli 2009

Av Anna - 23 juli 2009 12:21

" ... att Balto rymde precis innan vi skulle in i utställningsringen. Av någon anledning hade jag släppt honom lös precis innan vi skulle in i ringen i ett slags jättestort badkar fyllt av sand. Men sanden rann ut genom ett hål i badkarsväggen och där lyckades även Balto ta sig ut. ( ni som känner Balto vet att han är rymmarnas mästare )

Så stod jag uppe i ett högt fönster och såg ut över enormt vidsträckta ängar med skyhögt gräs för att se om jag kunde se var han var någonstans samtidigt som jag skakade av oro och nervositet ...

Plötsligt satt vi i bilen hem med alla hundarna ( även Balto ) och jag kunde för mitt liv inte minnas hur han hade kommit tillbaka, hur det hade gått på utställningen, om jag hade hittat honom och om vi ens hade kunnat vara med. Tyra sa hela tiden;  "kommer du inte ihåg ? Ni var ju visst med !" Men jag mindes ingenting - om domaren hade känt på honom, om jag hade visat honom eller hur det hade gått till överhuvudtaget ... "

Sen vaknade jag fortfarande alldeles svettig ...

Av Anna - 22 juli 2009 19:14

Nedräkningen har börjat på allvar !

 ... eller iallafall upptäcker jag vad mycket jag borde ha hunnit med innan helgen, men inte gjort ... ;-) Nåväl, det får vara så ... det viktigaste är ju iallafall gjort - vaccineringen !

Hundarna har iallafall lata dagar :-))

regn ute = sova inne !


Balto & Dorinda ute i solen


utsträckt som en groda


leka med Loppandvärgpinschergrannen


Kom igen Lady och Loppan !

Av Anna - 19 juli 2009 17:22

Phu ... så skönt att kunna glädja sig igen över helgen som komma skall !

Vi åker nu på fredag och sover kvar till söndagen ...


På lördagen skall Sloughi dömas av Bitte Ahrens, Italien.

5 Sloughis är anmälda - Balto och en annan hane samt Elsa och två tikar ... vilka de är förtäljer ännu inte historien ! Bitte skall även döma Azawakh 1 + 3 denna underbart vackra ras och Borzoi, Cirneco dell`Etna och Podengo Portugues ! Bedömningen är i ring 8 och startar kl.09.00


 SRIV har sin rasspecial på lördagen och även den börjar klockan 09.00. Har jag tur så hinner jag klart med Elsa & Balto innan det är Dino och Dorindas tur, annars så blir det en annan handler  ... ;-)

Domare är Elena Ukhabina Tripoli, Italien och 64 ( ! ) anmälda Ittisar skall visa upp sig från sin bästa sida i ring 4.

Sedan är det över för den dagen. På kvällen efter alla möjliga årsmöten och styrelsemöten hos AZSK och SRIV anordnar Italienarklubben "ost och kexkväll"  - mmm ...


Söndagen är det endast Italienarna som skall ställas. ( och förståss andra vackra Vinthundar, men inte Sloughi ) Då är Waltraud Peschges, Tyskland domare i ring 4 kl.09.00.  24 + 27 Italienare är anmälda då !

Elsa och Balto får ligga vid ringside och se "vackra ut" eller åtminstone vara hejarklack :-)) !

Åh vad jag är glad att få åka !  Inte för att jag tror vi har nån lycka med oss i ringarna - utan för att få träffa alla vackra hundar !  Se dem, inspireras, lära sig samt få träffa rara vänner !


Av Anna - 19 juli 2009 16:39

Vi kommer kunna åka till Lövudden trotsallt !!!


Världens bästa  Malin tar en omväg, stuvar om i bilen och fraktar oss dit !!!

Av Anna - 17 juli 2009 12:04

Min vanliga otur ...

min "skjuts"  till "Skokloster Summer Show" i Lövudden - Västerås,  har fått akuta förhinder att både delta på denna härliga utställningshelg samt att då också ta med sig mig med 4 hundar i sin bil  :-((


Är det någon som skall dit som har plats för oss ?

Eller någon som kan hämta upp oss i Stockholm ?

Eller som vet någon annan som vet någon ?


Alla tips och förslag mottages tacksamt !

Jag betalar naturligtvis bensinpengar !

// Anna

Av Anna - 14 juli 2009 15:20

I söndags gick Signe, Tyra, Elsa, Balto, Dino och jag på "Hundvandring med tipspromenad" som Olofssons Djurcenter ordnat.

Egentligen skulle ju även Doran fått följa med, men hon löpte som en "tok" ( iallafall så alla runt omkring henne blev "tokiga" ) så hon följde med husses guidetur på Saltkråkan och fick agera Båtsman! Vilket hon gjorde med bravur ! Husse var så stolt och märkvärdig över att få umgåtts med henne hela dagen och hon hade väckt stoor uppmärksamhet ! "Men kamera ? Vadå ? Skulle jag ta kort också ?"  ;-)


Nåväl hundvandringen var så givande och rolig och ett alldeles utmärkt avbrott på Dinos och Baltos besatthet av Dorinda.

  bära lite bara för skojs skull

En Schäfer, en Terveruen, en Newfoundlandshund, en Shiba, och så våra tre. Elsa var den enda tiken så hon hade fullt upp med att flörta med alla killar.tipsfrågor & FridaMarie

 Två timmars lång promenad inklusive en liten matsäckspaus med de rätta svaren på tipsfrågorna.

 matsäck !

Vandringen gick genom Vildsvins- och Vargmarker, upp och ner för berg och i sanka myrer genom djungelliknande växtlighet. Balto, Dino&Signe


Signe och Dino


 Det var hur bra och nyttigt som helst för alla hundar ( och ägare ) och Balto som är väldigt osäker inför andra hanhundar klarade av det galant ! Ingen hund behövde umgås om inte ägarna bestämde så,  vilket ju kan vara en trygghet för osäkra hundar.skynda ifatt !


 Frågorna handlade om hundarnas lugnande signaler - typ slicka sig om nosen, släta ut ansiktet, skaka på sig odyl, metasignaler - de små snabba signaler hundarna sänder ut till varandra vid hundmöten, farträdsla - när hundar reagerar på stressande situationer och andra intressanta frågor om hundars kroppspråk !  Åh vad det är spännande med hundars språk tycker jag ! fri dricka med bad


Elsa&Balto


Tyra och Dino


Dino


elsa å vatten


ringar på vattnet


Tyra,SigneåDino

Sedan tog vi bussen hem ! Vilken kontrast - först Vildmark med varg och vildsvinslukter mot vrålande bilar på motorvägen mot Norrtälje !

vänta på bussen vid E4 ( eller E18 ? )


när kommer bussen ?


tröttsvans!

Balto åker hem !


elsaibussen


Väl hemma letade Dino och Balto efter Dorinda en stund - de tycktes tro att vi gömt henne någonstans hur nu något sådant skulle gått till ;-)

Men tillslut somnade de alla uttröttade !

sova - äntligen !

sköönt

Ett antal krypande små äckliga fästingar upptäckte vi på dem då vilka fick gå en obönhörlig död tillmötes ... Tack och lov så klarade vi oss ifrån dem iallafall och ingen av de illbattingarna hann suga sig fast på hundarna som tur var ( skönt med korthåriga hundar ) !

När Dorinda glad och nöjd kom hem så var killarna så trötta så de orkade knappt nosa på henne för att se efter om hon fortfarande doftade gott - och hon somnade också gott trött av havsluften och sin statistroll som Båtsman !

Av Anna - 10 juli 2009 13:30

Stolt påpekade jag att Dino och Dorinda minsann kunde sova under mitt täcke bredvid varandra trots höglöp ... men där lurade de mig allt ! Nu sover endast Dorinda under täcket medan Dinolino ligger i buren nedflyttad bredvid min säng istället.

Med ett svagt men ändock högt kungsfågelpipande ligger han där men somnar efter ett tag av ren utmattning ... stackarn, medan Dorinda vickar ännu mer på rumpan än vanligt där hon svassar fram.

Elsa ger ett väldigt behagligt intryck just nu - påminner faktiskt om finaste Hera afghan min ängel ... fundersam, granskande och med ett "håhåjaja de ungdomarna, de ungdomarna" ... eller så laddar hon batterierna och tänker "vänta bara skall ni få se !"

Både Balto och Dino ser just nu väldigt magra och emliga ut, så särskilt snygga lär de ju inte vara till Lövudden ... men Elsa och Dorinda däremot samlar krafter och självkänslor efter all denna uppmärksamhet - och än är det inte över !

Av Anna - 8 juli 2009 21:22

Dorinda är i höglöp och det är allmänt stimmigt för alla fyrbeningar som inte kan umgås på vanligt sätt trots att de såå gärna vill ... ja, även för oss. Det är ett ständigt transporterande, slussande, grindöppnade och stängande (  införa grindslant kanske ? ) och dagarna är fyllda av pipande och ylande i olika tonlägen. Stackars killarna ! Är det lika jobbigt att vara "människoman" måntro ;-)

Det märkliga är att på nätterna sover Dino och Dorinda i sängen under mitt täcke bredvid varandra lika lugnt som vanligt, men så fort vi vaknat är det full uppvaktning som gäller ... men, jag skall inte säga för mycket - kanske tur att jag bara sover med ett öga i taget ?

Nåväl, för att få dem att komma på andra tankar ( ? ) och så de skulle få lite roligt iallafall bjöd vi in Lady - och Loppan - dvärgpinschergrannarna på lekstund.


Dino ser på när Loppan och Lady busar ... och känner kanske att det är skönt att slippa vara barnvakt ...

Dino, Lady & Loppan


Balto är utanför grinden, tyvärr blir han och Elsa lite för hårdhänta när de vill leka med de små - men det gjorde inget tyckte Balto. På det sättet kunde han ju vara mer uppmärksam på Dorinda ! 

tre !


Som en liten dans 

Lady och Loppan


Dino, Lady & Loppan


Elsa beundrar Lady och Lady bestämmer, men trots det får Elsa umgås i koppel medan det nu var Dorindas tur att få leka istället för Dino. 

Elsa också !


Konstig bild, men lite rolig också när Dorinda ger mig en snabbpuss. 

Dorindapuss !


Tyra och Loppan tittar ut på regnet

Tyra och Loppan


Tre trötta flickor och utpumpade hanar i ett annat hörn ...  

tre sovande flickor

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se