Senaste inläggen

Av Anna - 28 maj 2009 17:13

Vi kom fram på kvällen, med denna vackra vy utanför vår dörr


Morgonen efter var det dags för utställningen i Hässleholm ... Där träffade vi Dorindas halvsyster Py`s Electra son - Py`s Lemetto. En svart sirlig skönhet som är uppfödd av Micke och ägs av Malin. Han vann förresten sitt första cert helgen därpå i Bosjökloster ! Py`s Lemetto

samt Dinos halvsyster Py`s Hestia a`la Tarzan !Py`s Hestia

Tyvärr hann jag inte fota fler Ittisar ... men det var så kul att se dem alla ! Och ingen endaste Sloughi så långt ögat kunde nå ...


Vimmelkantiga, åter i huset, hittade hundarna snabbt en favoritplats - där man både kunde sola och hålla utkik över havet och fäladen !

solbord


bordssolsställningAv Anna - 27 maj 2009 18:50

Nu har jag fört in bilderna i datorn från min lilla mobiltelefon. Gissa hur många det var ? 

 758 stycken foton på 10 dagar !!!

Att mobilen höll, och att datorn håller får vi väl bara hoppas ! Vilken tur den fått lite välbehövlig semester den med ;-).

Av dessa var det 400 foton på barnen, 300 på hundarna, 50 på landskapet och 8 på Michael och mig !

Nu gäller det ju att bara välja några av dessa hundbilder - för herregud inte är det väl så kul för er att få se 300 bilder på Dino och Dorinda i ett svep ;-)

men för er som liksom jag, älskar Italienska Vinthundar kan det väl aldrig bli för många ...

 Tyvärr har ju inte Elsa och Balto kunnat fotografera sig själva eller föra dagbok under sin härliga pensionatvistelse hos Olofssons Djurcenter. Men av allt att döma har de haft stimulerande, inspirerande, lugna och sköna dagar där. Helt coola som om de aldrig varit borta mötte vi dem, men ooo vilken glädje ! Och så stora de såg ut plötsligt efter att vi endast tillbringat en tid med minivarianter ! Dagarna på pensionatet fylldes med härliga skogspromenader, springande i enorma sandhögar, bad om vädret tillåter och viljan finns, fri tillgång till tuggben, mat på bestämda tider, eget krypin såklart med väggar så de slipper bli störda av de andra pensionatgästerna. Egna rastgårdar med grävmöjligheter, godisletning, träd och stenar att klättra på eller spana och sola. Bilder från pensionatet finns på deras hemsida !

Nu återstår det stora jobbet att bestämma vilka bilder ni skall få se -:-))

Av Anna - 26 maj 2009 15:41

Idag fyller ELSA 4 ÅR !!!  GRATTIS och HURRA !!!

Miljoner kramar till Elsas och Baltos uppfödare i Norge kennel Ain Zafir - för min underbara älskade fascinerande Elsa ! Jag har henne såå kär !

 Grattis också till hennes 5 syskon !


Nu är vi åter hemma efter vår underbara Skånevistelse ... Massor av bilder och händelser väntar på att föras in här i Doggbloggen och på hemsidan, men datorn har varit på ett hälsohem under vår semester och väntas åter till kvällen ... och på denna lilla miniminidator ryms inte mycket,  så ni får vänta ännu ett litet tag till ... Kram//Anna

Av Anna - 17 maj 2009 22:31

Sådan tur att det var utställning i Skåne, när vi äntligen kommit hit för att fira husses dag !

Något vimmelkantiga efter endast tre timmars sömn och utan frukost -  åkte vi iväg till utställningen i Hässleholm tio mil från där vi nu skall tillbringa en veckas semester.

Malin, kennel Rashikas var redan på plats med Tarzan ( Py`s Hestia ) och hennes nya vackra korpsvarta Py`s Lemetto ( Lotto ) och hon hade det jag behövde mest av allt för att kunna fungera någorlunda normalt - kaffe ! Kyligt var det ( vi som tänkte att det alltid är varmt i Skåne ) och Dino och Dorinda och alla andra Italienare som var där önskade nog sig mest av allt en varm filt och sköna sängar istället. Plötsligt blev det dags för Italienare som dömdes av Arne Foss fra Norge. Först var det dags för Dino och han skötte sig faktiskt utmärkt ( för att vara han i en utställningsring ;-)  . Bordet var han först skeptisk mot och ville även prova om det fungerade att leka papegoja när domaren skulle gå igenom honom, men ganska snart så slappnade han någorlunda av iallafall ! Det var två till hanar i hans klass - men Dino fick ett vackert rött band samt ett gult och blev placerad trea i klassen ! GRATTIS till Jack ( Skogsvilles kennel ) som blev etta och Eros ( ? ), ( Dervisch kennel ) som placerades som tvåa, och därefter Dino ! Domaren sade på slutet att han tyckte mycket om Dinos "modell", men att vädret påverkade honom för mycket idag ... spelar ingen roll vad, glad och nöjd blev jag ändå över att han faktiskt lät sig bedömas efter bara några få protester denna gång !

Kritiken löd så här :  "Bra helhet. Maskulint huvud med bra längd. Välplacerade öron. Glimtvis mycket bra överlinje. Typiskt bakställ. Rör sig ganska bra men gillar inte vädret. Bra päls. Behöver lite mera bordsträning." 

Dorinda blev ensam i sin klass och hade tydligen sett Dino på bordet och gjorde då likadant som han till min förvåning, men slutade sedan som tur var. Hon hade mycket att kolla på både i och utanför ringen så det var först när domaren skrivit klart sin bedömning som hon kunde koncentrera sig på mig istället ... Hon fick ett blått band men det är en vacker blå färg ;-) och hittills har hon aldrig fått det tidigare så det blir snyggt till samlingen !

Hennes kritik löd : "Ännu i stark utveckling. Bra huvudform. Fina ögon. Välburna öron. Ok hals. Fronten i utveckling. Lovande överlinje. Ganska bra rörelser. För mkt. vitt i bröstet. Bra päls. Behöver mera bordsträning. Har en bra ram att växa in i."

Jag är nöjd och hundarna var ännu mer nöjda efteråt då de fick leka med Tarzan och Lotto, bli klappade och beundrade av åskådare för att sedan kypa ner i buren igen !

Många trevliga människor träffade vi som vanligt på !  Malin förståss, Therese från Skogsville, Vonne från Lovelys och några blivande Italienska Vinthundsägare ! Tack för en trevlig dag  och GRATTIS till er alla !

Foton tog jag, men eftersom vi bara har med en pytteliten dator så kan jag inte föra in några bilder ännu - men när vi är hemma igen kommer det nog hagla in foton  :-)) !


Nu skall jag gå och lägga mig - suupertrött !

//  Anna

Av Anna - 17 maj 2009 22:15

17 maj 2009 - hussen fyller 50 och har blivit ordentligt firad i gott sällskap med Norge och norrmännen som ju även Elsa och Balto kan räkna sig till ( litegrann iallafall ) ! Kjempegrattis till Line i Norge kennel Ain Zafir på dagen och grattis till vinsten i melodifestivalen !

 Hurra hurra hurra hurraaaa !

Av Anna - 12 maj 2009 17:14

Det börjar närma sig tills vi åker ner till Skåne ! Bara tre dagar kvar nu ju !


Idag har hundarna fått påfyllnad av alla möjliga vaccinationer. Alla, utom Dino - till hans stora lycka behöver han inte vaccinera sig förrän i juli ;-)


Elsa har också lyckats få öroninflammation ! Stackars lillgumma ! Hon har varit lite brunkletig förra veckan och det har inte gått över efter att jag gjort rent det. Det andra har varit skärt som ett valpöra, vilket deras öron alltid brukar vara. Jag behöver sällan göra rent öronen på dem förutom bara för "syns skull" inför utställningar !

Så nu måste hon få örondroppar i tio dagar ...


Nummerlapparna till Dino och Dorinda har kommit. 17 Italienare anmälda ! Kul, undra vilka ni är ? Två av er vet jag  - Malins små älsklingar kommer ju, men annars har jag nollkoll :-))

Det gäller ju att jag kommer ihåg att packa ner stamtavlor, nummerlappar, vaccbevis och utställningskoppel bland alla födelsedagspresenter ( både Michael och Signe kommer ju vara "ett år äldre" när vi är hemma igen) , kläder, lakan medmera medmera medmera ... Och innan vi åker måste jag städa, byta marsvinsburen, kaninburen, köpa kattmat, packa ner allt jag måste komma ihåg, vattna blommor, berätta för grannen som skall ta hand om vårt zoo ( hon jobbar på djuraffären på dagarna så då passar det ju bra att hon fortsätter hos oss också ;-) ... nån som kommer på nåt mer ?

Jo just ja, sen allt som Elsa och Balto behöver ha med sig till pensionatet också ! Bäst att börja med något redan nu iallafall ...

Av Anna - 10 maj 2009 15:03

leka


lek2


Hur gick det här till ?

leka3


leka4


lek5


leka6


lek7


lek8


Elsa skrattar

leka9


Dino tar en liten paus 

lek10


Dorinda skrattar inte

11lek


leka12

 Lägg märke till Dorindas lilla tungspets !

leka13


leka14


leka15


16lekar

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se