Senaste inläggen

Av Anna - 15 mars 2009 14:37

kom hundarna och flickorna på dagens snöhögsklättring ...


Dorinda

högt uppTyra, Signe, Dino och Dorinda

högre upp ...


utsikt ...

högst ...trängsel på toppen

trängsel på toppen ...hemåt ...

hemåt ...

Av Anna - 14 mars 2009 14:52

Dino skutt

och fullt ös !

Dino fullt ös !


En känguru ?

en känguru ?


Tre flickor i snön

tre flickor i snön


Samling vid grinden

samling vid grinden

Av Anna - 14 mars 2009 08:19

Enorma snöhögar finns det runt omkring oss ... vi låtsas att vi bor i Nordpolen, flickorna och jag när vi går ut - hundarna är också med !

högst upp !Av Anna - 14 mars 2009 08:06

... lyckades Balto locka med Elsa på lite skoj utomhus. Hon gav järnet ute tillsammans med de andra - förhoppningsvis innebär det att hennes "valpar" börjar bli leveransklara ;-)

Elsa bus


Balto&Elsa


Av Anna - 10 mars 2009 19:32

Igår vår idag vinter ...


Balto roade sig själv ute i hagen, eftersom Elsa fortfarande "ligger i valpsäng". Han sprang även en egen runda ute i kvarteret ... Plötsligt när jag vände mig om såg jag honom galopperande ute på gatan - med sin filt hängandes över ryggen !  Den halkade snart av honom och låg kvar i snön, medan Balto var försvunnen ... men plötsligt såg jag honom i full galopp lysande röd mot den vita snön - det var riktigt vackert -  men det är inte det jag helst vill - ha honom springandes gatlopp i kvarteret ! Efter en kvart hade han fått nog, det blev väl lite kyligt utan filten kan jag tänka ...


Bilden nedan är fotad lite senare på dagen när han återigen röjer runt i hagen - ni får föreställa er en filt på honom så kan ni ana hur det såg ut de första sekunderna av hans frispring ;-)

Balto bus


Dino och Dorinda sprang under lite mer sansade former i hagen hemma

Dino bus


Dorinda också rödrävslik

Dorinda rödräv


Vi har ju naturligtvis också gått de vanliga rundorna tillsammans. Elsa visade prov på att hon gott och väl skulle kunna vara med i Robinson på teve eller åtminstone Wild Kids. Så fort vi stannade till började hon gräva efter överlevnadsproviant i den djupa snön, tillexempel rötter ...

blivande robinsondeltagare ?


Dino provsmakade också ... Dino provsmakarsnönos


Balto håller vakt medan de andra söker efter mat. kan vi gå vidare nu ?

Av Anna - 10 mars 2009 19:03

Sol var det som sagt igår ... katterna njöt ute i solen och hundarna sökte solstrålar inomhus ...

katt ute hund inneAv Anna - 10 mars 2009 16:17

Igår var det lite vår, nästan iallafall ... solen strålade in genom fönstret men utomhus var det kallt. Dino vår lille solkatt fann genast den bästa platsen - på husses axel ;-)

Dino solkatt

Av Anna - 2 mars 2009 20:53

Det är väldigt märkligt detta med skendräktighet ...

 Är det något mer djur i världen som också blir skendräktiga, eller är det bara hundar tro ?

Stackars Elsa ... det verkar så väldigt jobbigt.

Idag försökte hon krafsa hål i väggen för att leta eller bygga eller nåt ... Annars är det soffan med alla filtar som bäddas upp och ner och flämtandes lägger hon sig sen tillrätta för att alla valpar skall kunna få plats ... Men bara en kort stund,  snart blir hon orolig igen och vankar av och an i huset jämrandes och ser alldeles vilse ut.


Syftet att vara skendräktig är ju att de på så sätt tränar sig inför eventuellt kommande valpkullar samt att de i vilda livet kan rycka in som amma om det skulle behövas. Men det verkar verkligen som om att hon ser valpar här i soffan trots att hon varken får ha nån leksak eller ens en strumpa som låtsasvalp. När Dino eller Balto kommer för nära hennes bo morrar hon och visar med alla medel att de absolut inte är önskvärda. Stackars dem med - de kan väl inte förstå nånting ?  Eller kan de det ?

Att anledningen till att Elsa som alltid älskar när någon vill vara henne nära, nu istället skulle kunna gå i döden för att försvara "valparna" ?

De måste ju tro att hon blivit utbytt, personlighetsförändrad eller åtminstone ganska oberäknelig ... 


Den enda som hon tillåter komma nära och som även får ligga i hennes lya är Dorinda !

Kanske är det för att Dorinda är tik också och nån dag skall "lära sig" livets stora gåtor eller om det är för att hon fortfarande är så valpig inställsam och alltigenom god, glad och oskyldig ...

Jag hoppas att det snart är över för denna gången iallafall. Jag längtar efter min glada älskliga alldeles alldeles underbara Elsa igen ...

Elsa ... som i en annan värld just nu

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se