Senaste inläggen

Av Anna - 31 juli 2009 15:33

Igår fick vi trevligt besök av en mycket rar och intresserad "eventuelltblivandevinthundsägare" ! Dino och Dorinda visade sig från sin bästa sida ... eller faktiskt den enda sida de har ! Älskliga, milda, pussiga och soldyrkande välkomnade de vår gäst. Även Elsa och Balto tog emot  med artighet och värdighet - även om det i huvudsak var Italienska Vinthundar som stod i centrum denna gång ... Men vem vet ;-) ? 


En fråga kunde jag nog inte riktigt formulera ett bra svar på, känner jag så här i efterhand;


"Vad är det som gör att om du en gång levt med en vinthund - alltid vill leva med vinthund " ( väldigt ofta iallafall )  ?

"Vad är det som gör att man inte kan få nog av Vinthundar" ?


Inte kan det väl bara vara för att de är fantastiskt vackra, oerhört fascinerande djur med ett behagligt temperament, älskliga, inkännande  milda, väna varelser med oändlig livslust och energi, samtidigt som de även kan njuta av att ibland inte göra någonting annat än att ligga och slappa i soffan en dålig dag  ... eller ja, det är kanske inte så bara ... eller ?


Vad tycker ni som läser detta ?

Varför är det  "en gång vinthund - alltid vinthund" ?


Av Anna - 29 juli 2009 20:25

Nästa dag höll vi på att missa Italienarbedömningen då det var lite snurrigt i katalogen vilken ras som skulle dömas först. Men vi hann som tur var ! Hals över huvud svepte vi i oss kaffet, kastade ner all packning i väskorna och kastade oss i bilen ... !


Strax är det Dinos tur !

Dino väntar utanför ringside


Lotto ! 

Py`s Lemetto


Lotto och Malin 

Lotto i ringen !

Py`s Lemetto-Lotto och Malin

Py`s Lemetto och Malin


Py`s Lemetto


Vad händer här tro ? ;-) 

Vad försigår här tro ?


Tarzan - Py`s Hestia - Dinos halvsyster ! 

Py`s Hestia


Py`s Hestia - Tarzan


Py`s Hestia


Dorinda är färdigbedömd ... och hon är iallafall den bästa, både före, under och efter denna helg ! 

Du är bäst iallafall, Dorinda !


Micke, kennel Py med Lyrica 

Py`s Lyrica


Det gick riktigt bra i "barn med hund" för TYra & Dorinda här i Greyhoundsklubbens ring ! Kanske någon undrade vad det var för en liten Greyhoundsvalp ! 

Tyra&Dorinda i


barn med hund Tyra&Dorinda i greyhoundsringen


Slut på mina foton ... och som sagt, har någon fotat mina Sloughis eller Italienare, så vore det väldigt kul att få se nån bild på dem, eftersom Malins kamera blev stulen ...

Nästa utställning vet jag inte när den blir ...  men vi har några i tankarna iallafall ;-) 


Av Anna - 29 juli 2009 19:58

Här kommer bilder från Lövudden på Italienska Vinthundar !

Endast fotat med mobilen och med högsta möjliga zoom, därav kvalite`en ... men, men ... ;-)


Tyra och Dorinda väntar ...Tyra&Dorinda väntar vid ringside


Malin med Lotto - Py`s Lemetto

Malin och Py`s Lemetto


Py`s Lemetto&Malin


Det är roligt att stifta nya bekantskaper på utställningar både för hund och människa !

Dorinda & Cirneccon Agatha


Py`s Lyrica - Lottos syster ( Dorindas halvsyster Electra är mamman;-)  )

Py`s Lyrica


Py`s Indira ( Dorindas syster ) och Lyrica i bakgrunden

Py`s Indira - Dorindas syster


Indira och Lyrica

Py`s Indira


Hanhundar

hanhundsklassenFari och Erik


Hanhundsklassen 1:a "Jack" (Flying Spirits), 2:a "Fari" (Yebelli`s), 3:a Al Shen


Jack och Fari

Jack och Fari


Tyra och Dorinda i "Barn med hund"

Tyra och Dorinda


Dorinda visar sig riktigt snyggt tillsammans med Tyra !

Dorinda går fint !


"Segerpuss till Dorinda"


Barn med hundar !


Tyra ställer in sig hos Zokii med hjälp av lite godis

lite muta till Zokii


Zokii !

Zokii


Äntligen kväll, och Balto paxar snabbt den ena sängen,

Balto i hotellsängen


medan Dino och Elsa lägger beslag på den andra. Lotto, Tarzan & Dorinda leker runt och vi tvåbeningar tittar utmattade på :-))

Elsa och Dino i hotellsängen


Av Anna - 29 juli 2009 13:56

Bilder kommer under eftermiddagen / kvällen, efter vi kommit upp ur badet ;-) !

Av Anna - 28 juli 2009 14:59

Söndagen bjöd också på många Italienare ! Bedömningen blev väldigt olik från dagen innan, många som placerade sig från dagen innan gjorde det inte denna dag ... Spännande är det att se att det finns så många olika smaker även hos domare ! Waltraud Peschges var domaren för dagen och hon räknade alla hundars tänder med stor noggrannhet vilket hade till följd att de osäkra och ngt "ovana vid bord och främmande människors behandlingar"  Ittisar blev ännu mer ängsliga ...

Dino och Dorinda som klarade bordet och bedömningen dagen innan trivdes inte alls idag, men genomförde det hela iallafall ...


Kritiken var på tyska,  här översatt efter bästa förmåga. Dino; " Fulltandad saxbett. Grå. Pälsen inte i sin ordning, på ryggen så tunn att huden lyser igenom. Mycket vackert huvud. Mycket bra burna öron. Lång hals. Korrekt överlinje. Djup bröstkorg. Korrekt vinklar fram-och bak. Tillräckligt lång svans. Håller sig vänlig."

Ett andra pris blev det för honom och därefter var hans utställningshelg över. Tacksam kröp han in i buren och gosade ner sig i filtarna snaskandes på tuggisar ...

Dorinda som är den mest utåtriktade sociala lilla kavata tryggheten själv blev som en helt annan hund denna dag. Domaren kunde med nöd och näppe räkna igenom hennes tänder medan jag tvångshöll Dorinda så hon inte skulle fly all världens väg ... stackarn ... oerhört förvånad blev jag för hon är ju verkligen inte den som är rädd och ängslig i vanliga fall ...  Hon fick ett tredje pris idag  ...

Kritiken här översatt från tyska;  "Fulltandad saxbett. Röd med mörk ål vilket felar i rasstandarden. Ädel. Kraftigt huvud med mörka ögon. Bra burna öron. Kraftig hals.  ?  överlinje. Djup bröstkorg. Korrekt vinklar.Lång svans. Ängslig."

Sedan trodde hon att även hennes utställningshelg över och kröp snabbt in till Dino i buren ... Men då var det återigen dags för Tyra i "barn med hund". Men denna gång i Greyhoundsringen ! Måhända trodde någon att hon var en Greyvalp ;-) Även då klarade de två det hela med bravur -

 Grattis älsklingarna mina ! Tyra och Dorinda samlade på sig mer priser på sina två uppvisningar än vad jag gjorde under mina fyra ... :-)) Jag fick inte titta på de två, eftersom Dorinda är världens mammagris och bara skall till mig heela tiden ( är vi hemma och jag stänger dörren om mig står hon och piper och krafsar tills jag öppnar, trots att huset är fullt av andra ) och dagen innan, i SRIVringen backade hon ur kopplet när Tyra visade henne och rusade till mig vid ringside ... så jag fick hålla mig gömd bakom tälten men Malin och Håkan sa att Dorinda gick såå fint ( och även Tyra ! )


Trötta trötta samlade vi ihop våra grejer. Malin har ju ett tält också och hur hon lyckades få plats med allt i sin bil - 6 hundar, 4 burar, 2 passagerare, väskor med allt som kan behövas under två nätter & två dagar , drickor, frukt, kataloger till både Italienar och Greyhoundklubben, liggunderlag och världens snällaste humör förstår jag inte - men allt fick plats ! Dessutom hade vi ju handlat på oss lite grann, Malin hade vunnit lite mer och likaså Tyra  !

 Tusentusen tack för all din hjälp och för att du finns Malin !!!

Tack alla andra utställare, besökare och hundar för att denna helg blev den, den blev ! GRATTIS till er alla med rosetter och placeringar, GRATTIS till oss som lyckades med olika mål samt bättre LYCKA nästa gång !!!

Av Anna - 28 juli 2009 13:44

Elsa och Balto skötte sig strålande både i och utanför ringen !! Såå glad jag är ! Där var även rara Inger kennel Gazooth som kom med sina tre så vackra Sloughis !

Balto som varit så rädd och orolig för ringarna stod som en staty, nosade över den snälla domarens hela ansikte och lät henne känna och klämma och titta på tänderna helt utan problem - phu - vad häärligt !!!

Tack återigen Håkan med Zokii för att du höll i Elsa och Balto emellanåt, annars hade nog Tyra snurrat iväg likt en ballong på utställningsplatsen efter en Sloughi med glädjerus ;-) !

Baltos kritik för dagen ; " 3 årig hane av ytmärkt typ. Maskulint huvud som kunde vara mer raffinerat. Korrekt bett. Välburna öron. Bra hals. Välbalanserade vinklar. Aningen lång i länden annars bra över och underlinje. Rör sig elastiskt och typiskt från sidan. Lite lös fram. Välvisad i utmärkt kondition"  domare Bitte Ahrens

Excellent, Ökl 1 / 1

Sen var det Elsas tur ! Glädjestrålande skuttade hon in i ringen och tog även några hoppsasteg under uppvisningen ;-) Slickade domaren på munnen, viftade på svansen, njöt av uppmärksamheten och stod alldeles perfekt stilla !

Elsas kritik ; " 4 årig tik av utmärkt typ. Feminint huvud med bra uttryck. Kunde önska ngt kraftigare underkäke. Korrekt bett. Kunde bära öronen bättre. Bra hals. Normala vinklar fram och bak. Vacker överlinje. Ngt vass underlinje. Rör sig typiskt från sidan. Okej fram och bakifrån. Välvisad i utmärkt kondition."

Excellent, Ökl 1 / 1

BIR blev väl Ghania eller var det Xanni ? Jag vet inte sprang ju lite hit och dit mellan IG och Sloughiringen som ändock låg bredvid varandra som tur var ! Men GRATTIS Inger :-)) ! Ingen hane blev BIM ...

Sedan var det årsmöte och styrelsemöten både i AZSKklubben och hos SRIV ... Tackade ja till att sitta i valberedningen i AZSK så ni som känner er manade till att sitta med i nästa års styrelse vet vart ni skall vända er ;-) !

Bilder på Elsa och Balto, Dino och Dorinda i ringarna fick jag aldrig ... Malin fotade en massa till Vinthundstidningen, Italienartidningen m.m men hennes kamera blev stulen ( ! ) ur tältet någongång efter bedömningarna på lördagen ...  :-((    !!!

Såå tråkigt ... dels att det skall behöva ske, och sedan för alla hennes personliga bilder och sen på alla Vinthundar som hon brukar fota men som nu aldrig kommer få en bild i någon vinthunds eller rastidning ... Är det någon som vet var den är så hör av er, och jag tar tacksamt emot någon bild på mina vildar om nu någon fotat dem !!!

Av Anna - 28 juli 2009 12:44

Ååå vad roligt vi haft, men oooj så trötta vi är ... !

Vi har inga fantastiska resultat att skryta med, tyvärr men däremot har vi umgåtts med rara vänner och snälla vackra hundar i två dagar !

Vi kom dit på fredagskvällen tillsammans med Malin, Lotto ( Py`s Lemetto ) Tarzan ( Py`s Hestia ) och så vårat gäng ;-) Ett litet mysigt enkelrum på hotellet fylldes snabbt av alla 6 hundar och så Tyra, Malin och jag fick också plats :-))

Lördagen var det SRIVspecialen där Lottos lika eleganta och sirliga syster Py`s Lyrica blev BIR och BIS ! Tjohoo vad kul ! Lotto vann "Bästa huvud&uttryck" och övriga kommer jag inte riktigt ihåg, förlåt, men det finns att läsa på SRIVs hemsida ! Tyra och Dorinda gjorde succe i "barn med hund" där Tyra kom på andra plats ... tydligen höjdes rösterna runt om ringen att det nog är Tyra som borde visa Dorinda istället för jag  ;-) !!!


Det var så roligt att få träffa alla vänner igen ! Malin och Micke naturligtvis, Håkan och Zokii som väl blev BT-4 (?) , Erik med Fari fick vi äntligen säga hej till, och de vann unghundsklassen ( eller minns jag helt fel ? )  Michelle med Lena som fick ck, Therese och Henrik från Skogsville som vann lite här och var ;-) Catja och Gonzo, Madde med Grace  och nya bekantskaper ;-) ! Och det bästa av allt, se såå många Italienare i alla möjliga former, färger och typer ! Oerhört inspirerande och lärorikt !

Nå hur gick det då för Dino och Dorinda ? Jaa det kan man undra egentligen ;-) Dino var mycket skötsam på bordet och i ringen på lördagen ( tacktack Håkan och Zokii för att ni uppmärksammade det hihi ... )

Dinos kritik löd så som följer;  " 3 years old, typical, to high (39cm), good head, sufficient neck, sufficient topline, sufficient angulation, to straight chest, sufficient movement"  domare Elena Ukhabina Tripoli


Dorinda fick domaren att le ... hmm... " hon är lite för fet" sa hon och skrattade ;-)   ( hmm... jag vet det men hon älskar mat och vi går och går men hon blir bara ännu mer hungrig efter åt ju :-))  )


Dorindas kritik löd; "16 months, to high and to heavy, head is a bit to straight in scull, good neck, good topline, sufficient angulation, sufficient movement"  domare Elena Ukhabina Tripoli

Av Anna - 23 juli 2009 12:21

" ... att Balto rymde precis innan vi skulle in i utställningsringen. Av någon anledning hade jag släppt honom lös precis innan vi skulle in i ringen i ett slags jättestort badkar fyllt av sand. Men sanden rann ut genom ett hål i badkarsväggen och där lyckades även Balto ta sig ut. ( ni som känner Balto vet att han är rymmarnas mästare )

Så stod jag uppe i ett högt fönster och såg ut över enormt vidsträckta ängar med skyhögt gräs för att se om jag kunde se var han var någonstans samtidigt som jag skakade av oro och nervositet ...

Plötsligt satt vi i bilen hem med alla hundarna ( även Balto ) och jag kunde för mitt liv inte minnas hur han hade kommit tillbaka, hur det hade gått på utställningen, om jag hade hittat honom och om vi ens hade kunnat vara med. Tyra sa hela tiden;  "kommer du inte ihåg ? Ni var ju visst med !" Men jag mindes ingenting - om domaren hade känt på honom, om jag hade visat honom eller hur det hade gått till överhuvudtaget ... "

Sen vaknade jag fortfarande alldeles svettig ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se